05 Απριλίου 2014

διωροφα Πασχαλινα μπισκοτακια


Η συνταγή για τα μπισκότα είναι η αγαπημένη μου  και τη  χρησιμοποιώ σχεδόν πάντα για χριστουγεννιάτικα ή πασχαλιάτικα μπισκότα, δεν φουσκώνουν, δεν χάνουν το σχήμα τους, έχουν υπέροχη γεύση και θα την βρείτε εδω
Η μόνη διαφορά είναι στη ζάχαρη: έβαλα καστανή αντί για λευκή στις ίδιες πάντα αναλογίες για αυτό και το πιο σκούρο χρώμα στα μπισκοτάκια.
Τη συνταγή για το  icing θα την βρείτε πάλι εδω. Χώρισα το μείγμα σε τέσσερα μπολ, χρωμάτισα  και με τη βοήθεια μιας ταπεινής οδοντογλυφίδας  έκανα τα σχεδιακια όσο ακόμα το icing ήταν υγρό. Άφησα 10 ώρες να στεγνώσουν και μετά κόλλησα τα μικρά σχέδια (πεταλούδες, αυγά, κότες και λαγούς) πάνω στα μεγαλύτερα μπισκότα με τη βοήθεια του icing που είχε περισσέψει (το είχα κλείσει με μεμβράνη  και το  φύλαξα στο ψυγείο).

Tips
  • Για να κάνετε το περίγραμμα στα μπισκότα χρειάζεστε icing όχι ρευστό...για να γεμίσετε το εσωτερικό το θέλετε ρευστό άρα όταν τελειώσετε με τα περιγράμματα και μέχρι αυτά να στεγνώσουν αραιώνετε λίγο το μείγμα σας με ενα κουταλακι νερο.
  • Τα περιγράμματα χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν έναν τοίχο γύρω από το μπισκότο και επομένως να εγκλωβίσουν το πιο ρευστό icing στο εσωτερικο. Τα περιγράμματα καλό να είναι να γίνονται με μύτη κορνε νο 3. 

Καλη επιτυχια!!!!