03 Απριλίου 2014

στασου....μυγδαλα!!!

Αυτή είναι μια εξαιρετική συνταγή τάρτας αμυγδάλου (Bakewell tart) με  κρέμα αμυγδάλου που όταν ψηθεί είναι σαν υγρό κέικ.


Ας ξεκινήσουμε με τη βάση τάρτας
Υλικά 
750 γρ αλεύρι 
2 κρόκοι αυγών 
2 αυγά
300 γρ ζάχαρη 
375 γρ βούτυρο Ολλανδίας


Εκτέλεση 

  • στο μίξερ με το φτερό ενσωματώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη (προσοχή δεν αφρατευουμε)

  • στη συνέχεια ρίχνουμε στο κάδο και ενσωματώνουμε τα αυγά ένα ένα, τους κρόκους και τέλος το αλεύρι 

  • χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 ίσα μέρη τα ανοίγουμε λίγο με το πλάστη και αφού τα τυλιξουμε με μεμβράνη τα τοποθετούμε στο ψυγείο

  • όταν θέλουμε να τη χρησιμοποιήσουμε την ανοίγουμε σε φύλλο και τη τοποθετούμε προσεκτικά πάνω στο τσέρκι, τη στρώνουμε απαλά με το χέρι και κόβουμε τη ζύμη που περισσεύει από τα πλαϊνά
Ετοιμάζουμε τη κρέμα αμυγδάλου 
Υλικά 
250 γρ βούτυρο Ολλανδίας
250 γρ ζάχαρη
250 γρ αμύγδαλο πούδρα
4 αυγά
60 γρ αλεύρι
Εκτέλεση 

  • στο μίξερ με το φτερό ενσωματώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη (προσοχή δεν αφρατευουμε)

  • στη συνέχεια ρίχνουμε στο κάδο και ενσωματώνουμε το αμύγδαλο, τα αυγά ένα ένα και τέλος το αλεύρι 



Συναρμολόγηση 

  • Καλύπτουμε τον πάτο  της άψητης ζύμης τάρτας με μαρμελάδα φούρνου για να μην ποτίσει η ζύμη από τη κρέμα αμυγδάλου.

  • Απλώνουμε τη κρέμα και προσπαθούμε στο κέντρο να κάνει μια ελαφριά κοιλιά η γέμιση.

  • Πασπαλίζουμε με λίγο φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε στους 160-170 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει η τάρτα μας. 

  • Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε και σερβίρουμε...η γεύση της θα σας γοητεύσει!!!!!