30 Μαρτίου 2014

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΧΑΛΒΑΔΑΚΙΑ με ινδοκαρυδο, ταχίνι ή απλά σκέτα

Ορίστε μια τέλεια ιδέα για εναλλακτικο σοκολατακι που έκανε σίγουρα τα παιδιά μου πιστούς οπαδούς του κλασικού χαλβά ενω μέχρι σήμερα δεν ήθελαν ούτε ζωγραφιστό να τον δουν.


Η συνταγή είναι η γνωστή αναλογία
1 μέρος λιπαρή ουσία (εγώ έβαλα σπορέλαιο και λίγη μαργαρίνη)
2 μέρη σιμιγδάλι (εγώ έβαλα ψιλό)
3 μέρη νερό
4 μέρη ζάχαρη

Εκτέλεση
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και ρίχνουμε μέσα λίγο κανέλα και 2-3 φλούδες από πορτοκάλι(μπορείτε να βάλετε και λεμονιού αν θέλετε), βράζουμε και αφαιρούμε τις φλούδες
  • Καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι στη λιπαρή ουσία. Όσο πιο πολύ το καβουρντίσετε τόσο πιο σκούρο χαλβά θα έχετε.
  • Όταν το σιμιγδάλι είναι έτοιμο, ρίχνουμε το σιρόπι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Όσο πιο πολύ αφήνουμε στη φωτιά τόσο πιο πολύ σφίγγει.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Χωρίζουμε σε τρία μέρη το μείγμα.Το πρώτο το αφήνουμε ως έχει , στο δεύτερο ρίχνουμε ινδοκαρυδο και στο τρίτο ταχίνι.
  • Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσουν
  • Βουτάμε το κάθε μπαλάκι στη ρευστή κουβερτούρα και πασπαλίζουμε με ότι έχουμε. Εγώ είχα ινδοκαρυδο, χρωματιστά καραμελακια και αμύγδαλο φιλέ. 
  • Τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο και σερβίρουμε όταν έχει πια κρυώσει η σοκολάτα.


Μπορείτε να προσθέσετε και ξηρούς καρπούς, τους ωμούς τους καβουρντίζουμε με το σιμιγδάλι ενώ τους ψημενους τους βάζουμε στο τέλος. Αν θέλετε να βάλετε σταφίδες θα πρέπει να τις προσθέσετε στο σιρόπι όταν βράζει.

Μια εύκολη και νηστίσιμη σοκολατο-πρόταση!!!!! καλή σας επιτυχία