05 Μαρτίου 2014

Σησαμένιο το παραδοσιακό


Ένα εύκολο σνακ για το σχολείο, τη δουλειά τη βολτίτσα. Παστελακι, ως παιδί ούτε να το δω ζωγραφιστό τώρα που μεγάλωσα(λέμε τώρα) και  έκανα παιδιά το βλέπω με άλλο μάτι (το δεξί με μονο 0,75 μυωπία).
Oικονομικό, θρεπτικό, υγιεινό και full ενέργεια ας το  φτιάξουμε..... 
Υλικά 
  • Ίσες ποσότητες σησάμι, ζάχαρη και μέλι (εγω εβαλα απο 250 γρ)
  • Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
  • 1 Φλούδα από πορτοκάλι

Εκτέλεση   
  • Καβουρντίζουμε το σησάμι, εγώ το έκανα σε ταψί στο φούρνο για 10 λεπτακια
  • Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το μέλι και τη ζάχαρη ρίχνουμε το λεμόνι και τη φλούδα και αρχίζουμε το ανακάτεμα. Χρειάζεται περίπου 10 λεπτά συνεχές ανακάτεμα. 
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα το καβουρντισμένο σησάμι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια μάζα
  • Ρίχνουμε πάνω σε μια λαδόκολλα και προσπαθούμε να απλώσουμε. Αυτό που με βοήθησε εμένα ήταν ο πλαστής σιλικόνης τον οποίο αλειψα με λίγο ηλιέλαιο. 
  •  Περιμένουμε λίγο και κόβουμε κομμάτια με μαχαίρι ή με τη ροδέλα για πίτσες (εγώ αυτό χρησιμοποίησα) και είναι έτοιμα  και φυσικά νηστίσιμα!!!!!