19 Ιανουαρίου 2014

piece of cake!!!

 
Ετοιμάστηκε και η δεύτερη τούρτα του Ορέστη. Είπαμε δύο χρόνων 2 τούρτες αλλά αυτή ήταν η αγαπημένη μου διότι ήταν μόνο σοκολάτα! 

Επειδή τελικά δεν μου αρέσουν τα παντεσπάνια προτίμησα να φτιάξω το υγρό κέικ μου σε τρεις δόσεις, την συνταγή θα την βρείτε εδώ.  

Χώρισα το μείγμα ισόποσα και το έψησα ξεχωριστά γιατί αν το έψηνα όλο μαζί δεν θα μπορούσα να το κόψω επειδή είναι πολύ υγρό και μένει υγρό άρα δεν χρειάζεται και σιρόπιασμα.

 Η κρέμα μου είναι η γκανάς σοκολάτας γάλακτος που την προτιμώ απο την κουβερτούρα (ζεσταίνουμε 150 γρ γάλα, ρίχνουμε πάνω στα 300γρ κουβερτούρα, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και την ενσωματώνουμε απαλά με τα 200 γρ χτυπημένης κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει και είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσουμε).   

Μόλις τελείωσα με τις στρώσεις κάλυψα όλη την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα και άφησα την τούρτα στο ψυγείο για τρεις ώρες. Αν έχετε χρόνο αφήστε την όλη την νύχτα για να κρυώσει και να δέσουν τέλεια τα υλικά γιατί σήμερα το πρωί που έφαγα το τελευταίο κομμάτι ήταν πραγματικά εξαιρετική. 

Για τα αεροπλανάκια απο ζαχαροπαστα βρήκα στο δίκτυο μια φωτογραφία που μου άρεσε  έκοψα το περίγραμμα το τοποθέτησα πάνω στη ζαχαροπαστα και το έκοψα πολύ προσεκτικά.

 Για το θέμα ζαχαροπαστα δεσμεύομαι να γράψω μια άλλη φορά όταν βρω την τέλεια συνταγή γιατί θέλω να είμαι απόλυτα ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα και δεν θα σας έδινα ποτέ κάποια συνταγή που δεν θα την έχω κάνει τουλάχιστον τρεις φορές όπως έχω ξαναγράψει σε προηγούμενο post. 

 Μπορείτε να καλύψετε την τούρτα και με σαντιγί ή ότι άλλο θέλετε. . . Το σίγουρο είναι ότι θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.