05 Απριλίου 2014

διωροφα Πασχαλινα μπισκοτακια


Η συνταγή για τα μπισκότα είναι η αγαπημένη μου  και τη  χρησιμοποιώ σχεδόν πάντα για χριστουγεννιάτικα ή πασχαλιάτικα μπισκότα, δεν φουσκώνουν, δεν χάνουν το σχήμα τους, έχουν υπέροχη γεύση και θα την βρείτε εδω
Η μόνη διαφορά είναι στη ζάχαρη: έβαλα καστανή αντί για λευκή στις ίδιες πάντα αναλογίες για αυτό και το πιο σκούρο χρώμα στα μπισκοτάκια.
Τη συνταγή για το  icing θα την βρείτε πάλι εδω. Χώρισα το μείγμα σε τέσσερα μπολ, χρωμάτισα  και με τη βοήθεια μιας ταπεινής οδοντογλυφίδας  έκανα τα σχεδιακια όσο ακόμα το icing ήταν υγρό. Άφησα 10 ώρες να στεγνώσουν και μετά κόλλησα τα μικρά σχέδια (πεταλούδες, αυγά, κότες και λαγούς) πάνω στα μεγαλύτερα μπισκότα με τη βοήθεια του icing που είχε περισσέψει (το είχα κλείσει με μεμβράνη  και το  φύλαξα στο ψυγείο).

Tips
  • Για να κάνετε το περίγραμμα στα μπισκότα χρειάζεστε icing όχι ρευστό...για να γεμίσετε το εσωτερικό το θέλετε ρευστό άρα όταν τελειώσετε με τα περιγράμματα και μέχρι αυτά να στεγνώσουν αραιώνετε λίγο το μείγμα σας με ενα κουταλακι νερο.
  • Τα περιγράμματα χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν έναν τοίχο γύρω από το μπισκότο και επομένως να εγκλωβίσουν το πιο ρευστό icing στο εσωτερικο. Τα περιγράμματα καλό να είναι να γίνονται με μύτη κορνε νο 3. 

Καλη επιτυχια!!!!
 



7 σχόλια:

AgapameAnDolmas είπε...

καλησπερα!! τελεια τα μπισκοτα!!

evi είπε...

γεια σου Dολμαδακι!!!! ευχαριστω πολυ, μολις τσακισα το τελευταιο... αυτο που ελεγες για diet mood εδω δεν πλανιεται ουτε καν στον αερα!!!! να δουμε ποτε θα συμμαζευτω.χαχα

Maria Ioannidou είπε...

Κουμπάρα είναι τέλεια! Χαρά στο κουράγιο σου κοπελιά... φτου σου!

Εφη είπε...

Πολύ όμορφα τα μπισκοτάκια σου! Μέχρι τώρα δεν έχω βρει το κουράγιο να γλασσάρω μπισκότα αλλά είναι τέλεια!

evi είπε...

Ευχαριστω πολυ Εφη μου!!!και εγω πρωτη φορα το εκανα μου πηρε απειρες ωρες και ενα κουτι οδοντογλυφιδες χεχε...

Beauty Follower είπε...

Πανεμορφα και παιχνιδιάρικα!

evi είπε...

σ' ευχαριστω πολυ beauty για τα ωραια σου λογια!!!