15 Ιανουαρίου 2014

Τουρτα ετοιμη σε μια ωρα

Η μεσημεριανή μας τούρτα για τα γενέθλια του Ορέστη μας. Δυο χρονών δύο τούρτες.

 Η πρώτη ετοιμάστηκε σε μια ώρα κυριολεκτικά! Ξύπνησαν το πρωί τα τρία αγόρια μου (δυο μικρα και ενα μεγαλο) και ζητούσαν τούρτα. Ευτυχώς είχα έτοιμο παντεσπάνι στην κατάψυξη το έβγαλα και το άφησα να ξεπαγώσει. Μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε και τα έτοιμα αν βιάζεστε. Χρειάστηκε μόνο μισή ώρα για το παντεσπάνι να ξεπαγώσει και μετά το έκοψα. 

Εντωμεταξύ ετοίμασα κρέμα γκανάς σοκολάτας  με 200 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη, 300 γρ σοκολάτα κουβερτούρα και 150 γρ γάλα. Ζέστανα το γάλα, το έριξα πάνω στη κουβερτούρα και μόλις αυτή έλιωσε έριξα το μείγμα στη χτυπημένη κρέμα γάλακτος, την έβαλα στο ψυγείο με μια μεμβράνη στην επιφάνεια της για μια ώρα σχεδόν

Έκανα το σιρόπι σε αναλογία 1 προς 1 ζάχαρη - νερό  και σιρόπιασα ελαφρά τα παντεσπάνια, έστρωσα την κρέμα  στο κάθε κομμάτι και μετά κάλυψα όλη την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα για να μπορέσει να σταθεί η ζαχαροπαστα. Στο ψυγείο πάλι η τούρτα για λίγο ακομα μέχρι να ανοίξω το φύλλο της ζαχαροπαστας. 

Μόλις ετοίμασα όλα τα διακοσμητικά έβγαλα την τούρτα και την κάλυψα προσεκτικά με τη ζαχαροπαστα και διακόσμησα με την παρέα του Μίκυ. 

Ο μικρός τρελάθηκε και άρχισε να αρπάζει τα ζαχαρωτά και τα σοκολατακια. Η δεύτερη τουρτιτσα του έρχεται σε λίγες μέρες με άλλη γέμιση... ετοιμαστείτε για νέα συνταγή.


10 σχόλια:

Notoula είπε...

Να χαίρεσαι το παιδάκι σου! Υπέροχη η τούρτα σου ! Πως την έκανες την παρέα του Μίκυ; Tέλεια είναι !!!!

AgapameAnDolmas είπε...

τελεια η τουρτιτσα!! και πανευκολη!! γεια στα χερια σου! να χαίρεστε το μικρο σας!!

evi είπε...

ευχαριστω πολυ!!!! ερχεται και η δευτερη σε λιγες μερες... ελπιζω να σου αρεσει και εκεινη!!

evi είπε...

Σ ευχαριστω πολυ!!! τα κουπ πατ μικυ και η μινι τα πηρα 1 ευρω χωρις μεταφορικα απο ebay.co.uk μπες να δεις εχει πολλα σχεδια. Αν εισαι θεσσαλονικη και τα χρειαζεσαι για καμια τουρτιτσα στειλε μου μηνυμα να σου τα δανεισω!

Ελένη είπε...

Να σου ζηση το παιδάκι σου. Να σε ρωτήσω την κρέμα γάλακτος την χτυπάς μέχρι να γίνει σαντυγη? Ευχαριστώ.

evi είπε...

Σ ευχαριστω πολυ Ελενη!!!. Ναι η κρεμα γαλακτος ειναι χτυπημενη μεχρι να γινει σαντιγυ... ειναι δοκιμασμενη η αναλογια και γινεται πολυ ωραια και σε υφη και σε γευση!!!.

Ελένη είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ θα την δοκιμάσω σύντομα και θα επανέλθω.

evi είπε...

ωραια!!! θα περιμενω νεα σου Ελενη.

Unknown είπε...

kalispera einai teleia i tourta..den mporesa na vrw stin selida omws

evi είπε...

Καλήμερα συνονόματη!!!! αν κατάλαβα καλά εννοείς οτι δεν μπορείς να βρεις τη συνταγή για παντεσπάνι? Αυτό που έκανα δεν με εντυπωσίασε ιδιαίτερα (είμαι αυστηρός κριτής μου) γι αυτό και δεν το ανάρτησα μπορείς να χρησιμοποιήσεις και έτοιμο αν θες. Στην άλλη τουρτιτσα όμως με τα αεροπλάνα το παντεσπάνι έγινε θεϊκό!!! και θα το βρεις εδώ( http://evitheusualsuspect.blogspot.gr/2014/01/blog-post_19.html) . Αν έχεις χρόνο ρίξε μια ματιά και πες μου.... κυριακάτικα φιλιά απο τη χιονισμένη Θεσσαλονίκη!!