16 Δεκεμβρίου 2013

κριτσινια με τυρι φετα

Βγάλαμε τρεις μέρες κολατσιό στο σχολείο!! Υγιεινά και σπιτικά
Κριτσινια με τυρί και σουσάμι

Υλικά
3 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μονο του
180γρ βούτυρο
1 κουταλάκι γεμάτο αλάτι
250γρ τυρί φέτα τριμμένη
Μισό φλυτζάνι γαλα
Λίγο ελαιόλαδο

Διαδικασία
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αλεύρι και το λάδι. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να ομοιογενοποιηθει το μίγμα, δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα. Ρίχνουμε λίγο λαδάκι  το ενσωματώνουμε στη ζύμη και το βάζουμε μισή ώρα στο ψυγείο αφου έχουμε καλύψει το μπολ μας με μεμβράνη. Πλάθουμε τα κριτσινια μας τα περνάμε απο σουσάμι και τα τοποθετούμε  στο ταψί με αντικολλητικο χαρτί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά η μέχρι να ροδίσουν αν τα θέλετε πιο κριτσανιστά αφήνετε το ταψί στο φούρνο για 10 λεπτά αφού τον κλείσετε.
Εμάς μας άρεσαν παρά πολύ και ζεστά απο το φούρνο πριν αρχίσουν να κρυωνουν, μοιάζανε πολύ με ζεστό τυρενιο  κουλουρι.

Εναλλακτικές ιδέες
  • Αφου έκανα αρκετά μόνο με σουσάμι , 
  • αποφάσισα να βαλω στο μπολ με το σουσάμι και πάπρικα,
  • μετά εβαλα σουσάμι και βασιλικό, 
  • έκανα και λίγα με σουσάμι και ρίγανη και προς το τέλος
  • εβαλα στη ζύμη λίγο ντοματοπελτέ  την  ζύμωσα πολύ λίγο και τα κριτσινια τα πέρασα από σουσάμι και ρίγανη. 
Για να πω την αλήθεια μου άρεσαν περισσότερο αυτά που είχαν σκέτο σουσάμι και τα άλλα με σουσάμι και πάπρικα.


καλη επιτυχια και καλη ορεξη!!!