Απο τη φιλη μου Μαρια μια πεντανοστιμη συνταγη για
Υλικα και διαδικασια
Φτιάχνεις πρώτα ένα προζύμι με 125 ml χλιαρό γάλα, 100 γρ. αλεύρι και 1 φακελάκι μαγιά. Όσο αυτό φουσκώνει, βάζεις τις σταφίδες σε χλιαρό νερό και φτιάχνεις τη ζύμη: 400 γρ. αλεύρι, 2 αβγά, 125 ml γάλα, 100 γρ. ζάχαρη και λίγο αλάτι. Προσθέτεις 50 γρ. λιωμένο βούτυρο και το προζύμι και αφού ζυμώσεις μερικά λεπτά το αφήνεις καμιά ώρα σε ζεστό μέρος. Ξαναζυμώνεις, ρίχνεις τις σταφίδες και απλώνεις σε μια φόρμα αμύγδαλα κι από πάνω τα σκεπάζεις με τη ζύμη. Ψήνεις στους 150 C για περίπου 45-60 λεπτά. Αφράτο και γλυκό
Υλικα και διαδικασια
Φτιάχνεις πρώτα ένα προζύμι με 125 ml χλιαρό γάλα, 100 γρ. αλεύρι και 1 φακελάκι μαγιά. Όσο αυτό φουσκώνει, βάζεις τις σταφίδες σε χλιαρό νερό και φτιάχνεις τη ζύμη: 400 γρ. αλεύρι, 2 αβγά, 125 ml γάλα, 100 γρ. ζάχαρη και λίγο αλάτι. Προσθέτεις 50 γρ. λιωμένο βούτυρο και το προζύμι και αφού ζυμώσεις μερικά λεπτά το αφήνεις καμιά ώρα σε ζεστό μέρος. Ξαναζυμώνεις, ρίχνεις τις σταφίδες και απλώνεις σε μια φόρμα αμύγδαλα κι από πάνω τα σκεπάζεις με τη ζύμη. Ψήνεις στους 150 C για περίπου 45-60 λεπτά. Αφράτο και γλυκό