27 Νοεμβρίου 2013

κοτοπουλο με ανανα και πορτοκαλι να το φας απο τη κατσαρολα!!!

Το παραδέχομαι είμαι δηλωμένη γλυκατσου.... για να καταλάβετε  στα σοκολατένια μου δημητριακά βάζω γάλα κακάο, στις σαλάτες μου βάζω πάντα μέλι, ακόμα και τα φαγητά μου προτιμώ να είναι γλυκά....αυτό όμως το φαγητό  δεν ικανοποίησε μόνο εμένα με τη διακριτική γλυκάδα του ανανά αλλά και όλους τους υπόλοιπους λόγω του πορτοκαλιού που πρόσθεσε την οξύτητα του στο τελικό αποτέλεσμα!!! 













Τι  χρειαζόμαστε....
4 φιλέτα στήθους κοτόπουλο
χυμό από 2 πορτοκάλια
1/2 κουταλάκι μουστάρδα dijon
1 κουταλιά μέλι
1/2 κούπα του τσαγιού λαδάκι
2 χοντρές φέτες φρέσκου ανανά κομμένες σε καρεδακια
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο σε λεπτές φέτες
 αλάτι και πιπέρι   

Μαρινάρουμε για 2-3 ώρες τα φιλέτα στο λάδι, στο χυμό από το ένα πορτοκάλι, στο μέλι και στη μουστάρδα.

Στη συνέχεια τοποθετούμε τα φιλέτα στην κατσαρόλα για 2-3 λεπτά μέχρι να τσιγαριστούν λίγο.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει και έπειτα το σκορδάκι.

Σχεδόν κατευθείαν μετά το σκόρδο ρίχνουμε τη μαριναδα στην κατσαρόλα μας, τον υπόλοιπο χυμό,  τον ανανά και την πιπεριά αφήνουμε λίγο να βράσει και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά
Συνοδεύουμε με ρυζάκι ή ότι άλλο τραβάει η όρεξη μας!!!

Απλό στη κατασκευή του αλλά εντυπωσιακό στο σερβίρισμα και η γεύση του θυμίζει πολύ μεξικάνικη κουζίνα.