13 Νοεμβρίου 2013

πρασοπιτα με χωριατικο φυλλο

Δεν τρώνε πράσο???  Ξεγελάστε τα μικρά σας με χωριάτικη πίτα με κρέμα. . . και  πράσο(πολύ ψιλοκομμένο) ... Τουλάχιστον στους δικούς μου έπιασε!!! χαχα!!!


οπως βλεπετε το πρασο φαινεται ελαχιστα!!!
Τι θα χρειαστούμε
8 φύλλα χωριάτικης πίτας
6 πράσα (όχι το πολύ πράσινο μέρος)
1  ξερό κρεμμύδι
150 γρ. γκούντα τριμμένο
150 γρ.  ρεγκάτο τριμμένο
1 αυγό
αλάτι - πιπέρι
Η κρεμουλα που λέγαμε είναι η γνωστή μας μπεσαμελ
60 γρ. αλεύρι
80 γρ. βούτυρο
400 ml γάλα
1 κρόκο αυγού

Διαδικασία

  • Σε ένα τηγάνι με λίγο λαδάκι ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα πράσα σε πολύ μικρές ροδέλες (για να τα ξεγελάσουμε!!), πολύ λίγο αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. 
  •  Στην συνεχεία λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολακι και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας με αυγοδαρτη. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Τέλος ρίχνουμε τον κρόκο και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθεί με την κρέμα.
  • Μόλις κρυώσει λίγο η κρέμα την περιχύνουμε πάνω από τα πράσα και τα κρεμμύδια και προσθέτουμε τα κασέρια μας και το αυγό (λίγο χτυπημένο). Ανακατεύουμε ελαφρά και η γέμιση μας είναι έτοιμη.
  • Σε ένα στρογγυλό ταψάκι που έχουμε λαδώσει στρώνουμε τα πρώτα τέσσερα φύλλα (αφού έχουμε λαδώσει ελαφρά το καθένα) ρίχνουμε ομοιόμορφα την γέμιση και στην συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα τέσσερα φύλλα από πάνω ελαφρά λαδωμένα και αυτά.

  • Χαράσσουμε την πίτα μας σε κομμάτια και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου .
  • Αν αντέχετε να περιμένετε να κρυώσει θα είστε ήρωες ειδάλλως μπορείτε να τη ευχαριστηθείτε όσο τα κασέρια και η κρεμουλα της είναι ακόμα ζεστά. Ακόμα και τα πιο “δύσπιστα” παιδάκια θα την λατρέψουν!!!
το πράσο που ξεπροβάλει δεν πρόλαβε να δει για πολύ το φως της ημέρας διότι εξαφανίστηκε άμεσα...όπως και η υπόλοιπη πιτουλα!!!