07 Νοεμβρίου 2013

Ριζότο με μεθυσμένα (ή τουλάχιστον λίγο ζαλισμένα) καλαμαράκια

........όπως λέει και ο μπαμπάς μου το τσίπουρο πάει με όλα!!!


Ριζότο με μεθυσμένα (ή τουλάχιστον λίγο ζαλισμένα) καλαμαράκια 


 
Θεωρώ απόλυτη επιτυχία αυτό το φαγητό διότι ο Ορέστης (1,5 ετών) έφαγε ένα πιάτο!! ο Πέτρος (4,5 ετών) έκανε σαΐτες τα καλαμαράκια πριν τα φάει και ο Σπυρος ( 40 ετών)  έφαγε 2,5  πιάτα άλλα αμέσως μετά το μετάνιωσε χαχαχα!!!

Υλικά 
  • 500 γρ. ρύζι καρολίνα 
  •  500 γρ καλαμαράκια σε ροδέλες κατεψυγμένα ή φρέσκα    
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • ένα σφηνάκι τσίπουρο 
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  •  1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 
  • 1 πράσινη πιπεριά (κέρατο) 
  • 1 κόκκινη πιπεριά (Φλωρίνης) 
  • σπιτική σάλτσα ντομάτας 200 γρ 
  • 6 φλυτζάνια  περίπου νερό χλιαρό    
  • Αλάτι και πιπέρι  
  •  λίγο βούτυρο για το τέλος 

    Διαδικασία
  •  Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο 
  • ρίχνουμε  τις πιπεριές και τα καλαμαράκια να ροδίσουν και σβήνουμε με τσίπουρο 
  • προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύουμε λίγο και ρίχνουμε την σάλτσα μαζί με 3 φλυτζάνια νερό το αλάτι και το πιπέρι.  
  • Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα 
  • Συμπληρώνουμε όποτε χρειάζεται και το υπόλοιπο νερό.
  •  Μόλις πιει σχεδόν όλα τα υγρά του  αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μια κουταλιά βούτυρο σε μικρά κομματάκια στην κατσαρόλα ανακατεύουμε απαλά να λιώσει.
  • Κάνουμε υπομονή για λίγα λεπτά και είμαστε έτοιμοι!!!!!!!!


Η βασική  ιδέα ξεκίνησε από το κλασσικό και αγαπημένο ντοματόρυζο από το cookeatup και θα την βρείτε εδω
Εμπλουτίστηκε όμως και από τη συνταγή ριζότο με καλαμαράκια από τις συνταγές της καρδιάς και θα  την βρείτε εδω