14 Οκτωβρίου 2013

παιδικο δωματιο

ιδεες για παιδικο δωματιο


 βιβλιοθηκη...


καδρακια

birthday cakeS

 
Υλικά για παντεσπάνι
Χρειαζόμαστε 3 σοκολατένια παντεσπάνια που μπορείτε να τα ψήσετε σε ταψάκια μιας χρήσης (super market)
Για να σας βγουν ομοιόμορφα σε ύψος προτείνω να χρησιμοποιήσετε ακριβώς τις ίδιες αναλογίες και για τα τρία.
Υλικά για το κάθε ένα παντεσπάνι. Για τρία παντεσπάνια κάνετε την τριπλή ποσότητα
75 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
25 γρ. σκόνη κακάο
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά
1 βανίλια




Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατεψουν και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά μέχρι να ενσωματωθούν με το μείγμα Στη συνέχεια ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το κοσκινισμένο αλεύρι, την βανίλια και το κακάο. Είμαστε έτοιμοι για να βάλουμε το μείγμα στο ταψάκι και να το ψήσουμε για 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C σε αντιστάσεις. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα αφαιρέσουμε από τα ταψάκια μιας χρήσης.


Υλικά για σοκολατένιο σιρόπι
μ αρέσει πολύ αυτό το σιρόπι και το χρησιμοποιώ συχνά γιατί είμαι η απόλυτη fan της σοκολάτας .
5 κ.γ. κακάο
8 κ.γ. ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
Νομίζω ότι 3 κουταλιές της σούπας για κάθε παντεσπάνι είναι αρκετές. Το σιρόπι θα σας βγει παραπάνω αλλά είναι για την περίπτωση που θέλετε να σιροπιάσετε λίγο παραπάνω τα παντεσπάνια σας.


Γέμιση
Η γνωστή κρέμα ζαχαροπλαστικής του Παρλιαρου με λίγο παραπάνω βούτυρο την οποία χώρισα στα δυο και στην μια δόση έβαλα και 60 γρ σοκολάτα κουβερτούρα με λίγα φουντούκια αλεσμένα στο μπλέντερ.
  • 500 ml λίτρο γάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. αλεύρι
  • 2 αυγά μέτρια
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 2 βανίλιες

Πρώτα ανακατεύουμε σε ένα μεταλλικό βαθύ σκεύος το αλεύρι την ζάχαρη και τις βανίλιες. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα 2 αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός.
Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και πριν ξεκινήσει να βράζει ρίχνουμε περίπου το μισό στον χυλό που έχουμε ετοιμάσει ανακατεύουμε καλά και στην συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα πάλι πίσω στην κατσαρόλα με το γάλα που βράζει και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει η κρέμα. Προσοχή πρέπει να ανακατεύουμε συνέχεια για να μην σβολιάσει η κρέμα !!!! Αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο. Αν θέλετε να την κάνετε σοκολατένια πρέπει μαζί με το βούτυρο να προσθέσετε και την λιωμένη κουβερτούρα. Εγώ μόλις ετοιμάστηκε η κρέμα την χώρισα σε δυο σκεύη: στο ένα μείγμα έβαλα 15 γρ βούτυρο και στο άλλο 15 γρ βούτυρο την σοκολάτα και λίγα αλεσμένα φουντούκια. Τέλος καλύπτουμε με μια μεμβράνη την επιφάνεια της κρέμας και την βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει. Στην συνέχεια την βγάζουμε και την χτυπάμε πάλι στο μίξερ ή στο χέρι για να αφρατεψει και είμαστε έτοιμοι να συναρμολογήσουμε.

Βάζουμε στην βάση ένα παντεσπάνι το σιροπιάζουμε και στήνουμε ομοιόμορφα όλη την ποσότητα της σοκολατένιας κρέμας ζαχαροπλαστικής στην συνέχεια τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι σιροπιάζουμε και βάζουμε την σκέτη κρέμα ζαχαροπλαστικής Σε περίπτωση που δεν θέλετε σοκολατένια κρέμα ζαχαροπλαστικής άπλα τοποθετείτε την μισή δόση στο παντεσπάνι της βάσης και την άλλη μισή πάνω από το δεύτερο παντεσπάνι Τέλος βάζετε το τελευταίο παντεσπάνι και σιροπιάζετε ελαφρά. Η τούρτα είναι έτοιμη......σχεδόν

Ώρα για στόλισμα!!!!
Η ώρα της μαρέγκας” Φτιάχνεται την επικάλυψη με 2 ασπράδια αβγών χτυπημένα πολύ καλά στο μίξερ και μισή κούπα ζάχαρη που προσθέτετε σιγά σιγά. Αν θέλετε βάλτε και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού. Μόλις η μαρέγκα είναι έτοιμη βάζουμε και λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής ανακατεύουμε ελαφρά και βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.
Στην συνέχεια την απλώνουμε πάνω στην τούρτα μας και τοποθετούμε το topper τις αρεσκείας μας (εγώ πήρα τον mac queen με κάτι λιγότερο από 3 euro από κατάστημα με υλικά ζαχαροπλαστικής) Τέλος προσθέτουμε χρωματιστή τρούφα στα πλαϊνά και m&m's στο πάνω μέρος.


Σοκολατένια γράμματα
Η τελευταία και πιο εντυπωσιακή λεπτομέρεια.....λιώνετε σοκολάτα σε μπεν μαρι και την βάζετε στο κορνε σας με την πολύ μικρή μύτη. Πάνω σε μια λαδόκολλα γράφεται τα γράμματα ή νούμερα που θέλετε στο μέγεθος που θέλετε και δεν ξεχνάτε να σχεδιάσετε και ένα μικρο μπαστουνάκι στο κάθε γραμμα που θα χρησιμοποιήσετε σαν στήριγμα για να τοποθετήσετε το γραμμα μέσα στην τούρτα. Βάζετε την λαδόκολλα στο ψυγείο σε μια επίπεδη επιφάνεια και όταν τα σοκολατένια γράμματα παγώσουν τότε τα βγάζετε προσεκτικά από την λαδόκολλα και τα τοποθετείτε όρθια στην τούρτα σας. Την πρώτη φορά που θα κάνετε τα γράμματα προτείνω να κάντε διπλά όλα τα γράμματα γιατί μπορεί κάποιο να σας σπάσει και να χαλάσει όλη η δουλειά σας!!!!

Φυσικά αν θέλετε πολύ πιο απλά πράγματα μπορείτε να αγοράσετε έτοιμα παντεσπάνια και έτοιμα φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής. Γλιτώνετε τον κόπο και δίνεται όλη σας την ενέργεια στον στολισμό!!!!

Καλή επιτυχία!!!!!!






....και η τούρτα ατομικά κεκακια για τον παιδικό σταθμό. Το αγαπημένο μας θέμα τρενάκια!!!!

cake pops


Τολμήστε τα με τα παιδάκια σας, είναι πανεύκολα και τα αγαπημένα των παιδιών


Υλικά για τουλάχιστον 30 cake pops
Χρειάζεστε ένα κέικ σοκολατένιο αν θα βάλετε frosting σοκολάτας
ή κέικ βανίλιας αν θα χρησιμοποιήσετε frosting βανίλιας


  • Κάνετε ένα απλό κέικ ή απλά αγοράζετε ένα έτοιμο μακρόστενο σε περίπτωση που δεν προλαβαίνετε ή δεν έχετε όρεξη να ανακατευτείτε με τα αλευριά. Το θρυμματίζετε πολύ καλά με τα χέρια σας και στην συνέχεια βάζετε 5 μεγάλες κουταλιές frosting . Έχω χρησιμοποιήσει και έτοιμο το Betty Crocker το οποίο μου άρεσε πολύ( το βρίσκετε σε super market) αλλά έχω βάλει και μερεντα που κάνει την ίδια δουλειά...δηλαδή ενώνει το θρυμματισμένο κέικ. Όταν λοιπόν ενωθεί το κέικ το πλαθετε μπαλίτσες με τα δυο χεράκια σας και τις βάζετε στην κατάψυξη μέχρι να λιώσετε την επικάλυψη σε μπεν μαρι.
  • Για την επικάλυψη έχω χρησιμοποιήσει κουβερτούρα υγείας, κουβερτούρα γάλακτος , λευκή σοκολάτα όπως επίσης και τα γαλάζια καραμελακια με γεύση βανίλια τα γνωστά candy melts της Wilton που είναι πολύ πιο εύκολα στο λιώσιμο πολύ εντυπωσιακά στο τελικό αποτέλεσμα αλλά αρκετά ακριβά και όχι τίποτα το ιδιαίτερο στην γεύση .

  • Ότι αποφασίσετε λοιπόν να χρησιμοποιήσετε θα πρέπει πρώτα να το λιώσετε σε μπεν μαρι και στην συνέχεια να τα ειδικά ξυλάκια ή πλαστικά για γλειφιτζούρια να ακουμπήσετε λίγο την μύτη τους (1εκατοστο) στην λιωμένη σοκολάτα και μετά να τρυπήσετε λίγο τα cake pops σας τα οποία έχετε ήδη βγάλει από την κατάψυξη. Προσοχή δεν θέλει πολύ πίεση ούτε πρέπει να μπούνε πολύ μέσα , η λιωμένη σοκολάτα λειτουργεί σαν κόλλα όταν κρυώνει και έτσι τα γλειφιτζούρια σας δεν θα πέσουν από το ξυλάκι. Αφού βάλετε σε όλα τα μπαλάκια τα ξυλάκια τους τα βάζετε πάλι πίσω στην κατάψυξη μαζί για άλλα 2 λεπτά.
  • Το επόμενο στάδιο είναι το μόνο που έχει έναν πολύ μικρο βαθμό δυσκολίας άλλα και πάλι είμαι σίγουρη ότι έχετε κάνει πολύ πιο δύσκολα πράγματα στην ζωή σας!!! Kρατατε το cake pop από το ξυλάκι και το βουτάτε στο σκεύος με την λιωμένη σοκολάτα ώστε να καλυφθεί όλη η μπαλίτσα με σοκολάτα και μετά απαλά τινάζετε την περίσσια σοκολάτα από το pop χτυπώντας με την παλάμη σας τον καρπό του χεριού που κρατάει το ξυλάκι. Προσοχή δεν χτυπάμε το ξυλάκι γιατί μπορεί να ξεκολλήσει η μπαλίτσα από το ξυλάκι.
  • Μόλις είστε έτοιμη τοποθετείτε το cake pop όρθιο είτε σε ένα ποτήρι είτε σε ένα κομμάτι φελιζολ και πασπαλίζετε με ότι θέλετε!!!! Εδώ σίγουρα θα βοηθήσουν τα παιδιά ή καλύτερα θα κάνουν κατάληψη στον πάγκο της κουζίνας!!!!!!

Μόλις τελειώσετε με όλα τα βάζετε στο ψυγείο για να κρυώσει η σοκολάτα ή στην κατάψυξη αν τα θέλετε ακόμα πιο παγωμένα και είναι ΕΤΟΙΜΑ!!!!


Καλή επιτυχία!!!!





μπισκοτακια βουτυρου!!!!!





new year's train

μπισκοτοσπιτα

τα σπιτακια του Σπυρου, του Πετρου και του Ορεστη
Καλημέρα!!!