04 Δεκεμβρίου 2013

αφρατα τυροπιτακια

Τελεια τυροπιτάκια για το σχολείο ή τη δουλεια, για πρωινό ή βραδυνό, για μεγάλες ή μικρές πείνες.....


Υλικά
1 κιλό αλεύρι (500 γρ για τσουρέκια και 500 γρ για όλες τις χρήσεις)
25 γρ αλάτι
50 γρ ζάχαρη
40 γρ baking powder
250 γρ γάλα
100 γρ γιαούρτι παραδοσιακό (με την πέτσα)
500 γρ βούτυρο (250 βιταμ και 250 βούτυρο)
3 αυγά
1 αυγό για το άλειμμα


Γέμιση
2 αυγά
300 γρ φέτα
100 γρ γιαούρτι
πιπέρι


Εκτέλεση
Στο μίξερ με το φτερό στη μεσαία ταχύτητα αφρατευουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη το αλάτι και προσθέτουμε τα αυγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να απορροφηθούν τα αυγά και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι στην πιο αργή ταχύτητα ή στο χέρι και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να απορροφηθεί χωρίς να ζυμώσουμε γιατί θα κορδαρει η ζύμη. Πλάθουμε μπαλάκια βάρους 40 γρ περίπου και τα πατάμε να ανοίξουν στο ίδιο πάχος, γεμίζουμε με τη γέμιση. Τα τοποθετούμε στο ταψάκι μας με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε την επιφάνεια τους με το ελαφρά χτυπημένο αυγό. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου

Προσοχή μην τσιγκουνεύεστε στη γέμιση γιατί λόγω του baking όταν φουσκώσουν αν είναι λίγη θα χαθεί μέσα στο φουσκωτό πιτακι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: