02 Δεκεμβρίου 2013

σταφιδόψωμο γλυκουλι και αφρατο

Απο τη φιλη μου Μαρια μια πεντανοστιμη συνταγη για σταφιδόψωμο


 Υλικα και διαδικασια 

Φτιάχνεις πρώτα ένα προζύμι με 125 ml χλιαρό γάλα, 100 γρ. αλεύρι και 1 φακελάκι μαγιά. Όσο αυτό φουσκώνει, βάζεις τις σταφίδες σε χλιαρό νερό και φτιάχνεις τη ζύμη: 400 γρ. αλεύρι, 2 αβγά, 125 ml γάλα, 100 γρ. ζάχαρη και λίγο αλάτι. Προσθέτεις 50 γρ. λιωμένο βούτυρο και το προζύμι και αφού ζυμώσεις μερικά λεπτά το αφήνεις καμιά ώρα σε ζεστό μέρος. Ξαναζυμώνεις, ρίχνεις τις σταφίδες και απλώνεις σε μια φόρμα αμύγδαλα κι από πάνω τα σκεπάζεις με τη ζύμη. Ψήνεις στους 150 C για περίπου 45-60 λεπτά. Αφράτο και γλυκό

1 σχόλιο:

Maria Ioannidou είπε...

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ο μικρός ζητάει συνέχεια να το ξανακάνω!