11 Νοεμβρίου 2013

οικονομικο κερασμα

Με μια δοσολογία devil's cake κάνουμε τρία διαφορετικά γλυκάκια. Ιδανικά για παιδικά πάρτι ή κεράσματα στο σχολείο....

  • cake  pops 16 τμχ
  • cup cakes  με ελβετικη βουτυρόκρεμα 12 τμχ 
  • cup cakes  με γκαναζ σοκολάτας 12 τμχ



Ας ξεκινήσουμε....
  • φτιάχνουμε το μείγμα για  το devil's cake και την γκαναζ σοκολατας
  • γεμίζουμε τις θήκες  των cup cakes (30 τμχ) και ψήνουμε για 15-20 λεπτά στις αντιστάσεις  στους 170 βαθμούς
  • Ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα αν  είναι έτοιμα, τα αφήνουμε να κρυώσουν.    






cake  pops 16 τμχ



  • Εξι κεκακια θα τα χρησιμοποιήσουμε για cake pops. Τα θρυμματίζουμε και στην συνέχεια βάζουμε 5 μεγάλες κουταλιές από την γκαναζ σοκολάτας. Όταν  ενωθεί το κέικ το πλαθετε μπαλίτσες με τα δυο χεράκια σας και τις βάζετε στην κατάψυξη. Χρειαζεστε 250 γρ σοκολατας που θα τη λιώσετε σε μπεν μαρι  για την επικάλυψη.
  • Παίρνετε τα ειδικά ξυλάκια ή πλαστικά για γλειφιτζούρια ακουμπάτε λίγο την μύτη τους (1εκατοστο) στην λιωμένη σοκολάτα και μετά  τρυπάτε λίγο τα cake pops τα οποία έχετε ήδη βγάλει από την κατάψυξη. Προσοχή δεν θέλει πολύ πίεση ούτε πρέπει να μπούνε πολύ μέσα, η λιωμένη σοκολάτα λειτουργεί σαν κόλλα όταν κρυώνει και έτσι τα γλειφιτζούρια σας δεν θα πέσουν από το ξυλάκι. Αφού βάλετε σε όλα τα μπαλάκια τα ξυλάκια τους τα βάζετε πάλι πίσω στην κατάψυξη για άλλα 2 λεπτά. 
     
  • Kρατατε το cake pop από το ξυλάκι και το βουτάτε στο σκεύος με την λιωμένη σοκολάτα ώστε να καλυφθεί όλη η μπαλίτσα με σοκολάτα και μετά απαλά τινάζετε την περίσσια σοκολάτα από το pop χτυπώντας με την παλάμη σας τον καρπό του χεριού που κρατάει το ξυλάκι. Προσοχή δεν χτυπάμε το ξυλάκι γιατί μπορεί να ξεκολλήσει η μπαλίτσα από το ξυλάκι.
  • Μόλις είστε έτοιμη τοποθετείτε το cake pop όρθιο είτε σε ένα ποτήρι είτε σε ένα κομμάτι φελιζολ και πασπαλίζετε με ότι θέλετε!!!! 






 cup cakes  με ελβετικη βουτυρόκρεμα 12 τμχ 






Ελβετικη βουτυρόκρεμα...η ντελικάτη
  • τα ασπράδια από 3 αυγά (περίπου 90 γρ)
  • κρυσταλλική ζάχαρη 150 γρ
  • άχνη ζάχαρη 120 γρ
  • ανάλατο βούτυρο 225 γρ σε θερμοκρασία δωματίου
  • ένα κουταλάκι υγρή βανίλια 



Διαδικασία
  • Σε μπεν μαρι τοποθετείτε ένα μεταλλικό μπολ και ανακατεύετε συνεχώς τα ασπράδια και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη. 
  • Ρίχνετε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι  το μείγμα να ασπρίσει, να γυαλίσει και να γίνει παχύρρευστο (περίπου 10 λεπτά)
  • ρίχνετε όλη  την άχνη σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί και μετά ανεβάζετε στην μεσαία ταχύτητα και ρίχνετε γρήγορα  σε δυο δόσεις το βούτυρο. Ρίχνετε την υγρή βανίλια και συνεχίστε για λίγο ακόμα το χτύπημα .
  • η ελαφριά και ντελικάτη βουτυρόκρεμα είναι έτοιμη!!
  • στολίστε τα cup cakes σας όπως επιθυμείτε  
cup cakes  με γκαναζ σοκολάτας 12 τμχ
ρίχνετε μια κουτάλια της σούπας  γκαναζ πάνω από το κάθε κεκακι σας και ρίξτε μερικά χρωματιστά ζαχαρωτά ...το σίγουρο είναι ότι τα παιδιά θα το λατρέψουν !!!!

2 σχόλια:

Mageirissa είπε...

Πολύ ωραία ιδέα!Είναι ό,τι πρέπει για πάρτυ!

evi είπε...

σ ευχαριστω πολυ!!!! χαιρομαι που σου αρεσαν!!!