20 Οκτωβρίου 2013

wannabe chicken mojito

 

 

μαριναρισμένο φιλέτο κοτόπουλου με δυόσμο, Martini, λεμόνι και καστανή ζάχαρη . Συνοδεύεται από ρύζι και ζεστό dip με δυόσμο κρέμα τυριού και φέτα


Συστατικά
μαριναδα (4 μερίδες)
μαρτίνι μισό φλυτσανι
φρέσκο δυόσμο μισό φλυτσανι
χυμό από μισό λεμόνι
δυο σκορδακια κομμενο
ένα κρεμμυδι κομμένο σε φέτες
καστανή ζάχαρη μια κουταλιά της σούπας
πιπέρι φρεσκοτριμενο

Ζεστό dip (για 2 μερίδες)
την υπόλοιπη μαριναδα αφού αφαιρέσουμε τα κομμάτια κοτόπουλου την βάζουμε σε κατσαρολακι να βράσει και προσθέτουμε 100 γρ φέτα τριμενη και 2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα Σερβίρεται ζεστή

 
Διαδικασία
 
Βάζουμε όλα τα υλικά της μαριναδας στο μπλέντερ και μετά την τοποθετούμε σε μια αεροστεγή σακούλα μαζί με τα 4 κομμάτια φιλέτου κοτόπουλου την οποία αφήνουμε τουλάχιστον για δυο ώρες στο ψυγείο στην συνέχεια αφαιρούμε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ για 20 λεπτά στο φούρνο στους 170. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα βάζουμε στη σχάρα ή στο τηγάνι για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά. Σερβίρουμε με άσπρο ρύζι και το ζεστό dip.